News & Articles SCIB raih semakan kontrak RM162 juta projek perumahan PR1MA Kelantan

SCIB raih semakan kontrak RM162 juta projek perumahan PR1MA Kelantan


9 Apr 2024
SCIB raih semakan kontrak RM162 juta projek perumahan PR1MA Kelantan
KUCHING: Syarikat sistem bangunan perindustrian, Sarawak Consolidated Industries Bhd (SCIB) menerusi anak syarikat milik penuhnya, SCIB Industrialised Building System Sdn Bhd (SIBS), memperoleh semakan perjanjian sebagai kontraktor utama untuk projek perumahan PR1MA bernilai RM162 juta.

Syarikat dalam satu kenyataan berkata, pemerolehan itu menekankan peranan SCIB dalam memenuhi keperluan perumahan negara.

Semakan kontrak itu berhubung projek Cadangan Membina dan Menyiapkan 632 Unit Perumahan Rakyat 1 Malaysia (PR1MA) Fasa 1 di Kubang Kerian, Kota Bahru, Kelantan.

SIBS kini telah menerima Pindaan Surat Anugerah dan Penerimaan (RLOA) daripada AAUEI Teras Holding Sdn Bhd (AUEI) pada 8 April 2024.

Perkongsian strategik ini bertujuan untuk menyampaikan 632 unit kediaman dalam tempoh pembinaan 36 bulan, diikuti dengan tempoh liabiliti kecacatan 24 bulan, yang menunjukkan komitmen SCIB terhadap pembangunan komuniti yang berkualiti dan mapan.

Pengarah Urusan SCIB, Ku Chong Hong berkata, kontrak yang disemak ini bukan sahaja mengukuhkan kedudukan SCIB dalam sektor pembinaan tetapi juga mencerminkan dedikasi syarikat untuk menyumbang kepada landskap perumahan mampu milik Malaysia.

"Kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada projek yang bergema dengan nilai kami dalam memberikan ruang kediaman berkualiti tinggi sambil mematuhi piawaian tertinggi pembinaan dan kelestarian alam sekitar," katanya di sini hari ini.

SCIB mengharapkan kerjasama yang berjaya dengan AAUEI dan PR1MA, memacu projek perumahan PR1MA ke arah penyiapan tepat pada masanya dan menetapkan penanda aras baharu dalam segmen rumah mampu milik.

Source: Bharian.com.my

Latest Posts
  • Ratepayers want better service following tax hike

  • Projek Times Square 2 disasar habis dijual akhir 2024

  • PKNS保留Sierra Alam项目绿地

  • Sunway REIT's NPI drops 5.6% after sale of medical centre

  • Rumah bawah RM300,000 paling banyak dilancar pada suku pertama